Hoe krijg je maximaal draagvlak voor een WHOA-akkoord?

In aflevering vijf van het vakblad Financiering, Zekerheden & Insolventierechtpraktijk (FIP) is een bijdrage van onze insolventierechtspecialist mr. Bruno Tideman gepubliceerd. Samen met dr. Fieke Harinck van de vakgroep Social en Organisatiepsychologie van Universiteit Leiden schreef hij een artikel over consensueel onderhandelen binnen de context van de WHOA.

Het gerechtelijk dwangakkoord in de WHOA is bedoeld als een stok achter de deur. Nadrukkelijk dreigen met deze stok zal al gauw wantrouwen en weerstand opwekken. Dat gaat ten koste van het draagvlak, terwijl de schuldenaar belang heeft bij een zo groot mogelijk draagvlak. Dat draagvlak kan worden vergroot door effectieve communicatie en de methode van consensus building, een soort Harvard onderhandelen in groepsverband. Meer weten over deze onderhandelingsmethode? Lees het artikel via de onderstaande link.

Download het artikel hier

Naast het artikel zijn Fieke en Bruno een training over deze onderhandelingsmethode aan het ontwikkelen. Heeft u belangstelling? Laat het dan weten door een mail te sturen naar bruno.tideman@cees.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.